fruit
elke dag fruit eten

Fruit, elke dag graag.

Niet toevallig kozen we bij de lancering van deze website en de bijhorende campagne rond hersengezondheid voor het uitdelen van appelen. Fruit is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding, het staat hoog in de voedingsdriehoek.

De hoge gezondheidsraad kwam in 2019 met de aanbeveling om te mikken op minstens 250 gram fruit per dag, wat neerkomt op 2 stuks fruit zoals appelen of bananen. Bij kleiner fruit als kiwi of druiven zijn dat er natuurlijk meer. En het liefst vers fruit, niet uit blik of tot sap verwerkt.

Over de rol van voedingssupplementen of extract van blauwe bessen en dergelijke is weinig onderzoek gedaan. Voorzichtige conclusie is dat ze geen invloed hebben op het risico op dementie of hersengezondheid.

VERDER lezen

  • Vlaams instituut gezond leven over het belang van fruit.
  • Gehlich, K. H., Beller, J., Lange-Asschenfeldt, B., Köcher, W., Meinke, M. C., & Lademann, J. (2020). Consumption of fruits and vegetables: improved physical health, mental health, physical functioning and cognitive health in older adults from 11 European countries. Aging & Mental Health, 24(4), 634-641.
aan de slag

privacy   I   cookies   I   Design dotplus