lopen
nieuws
Appel en flyer

Korte terugblik op lancering campagne

Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Daarom lanceerde het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen op maandag 9 mei 2022 de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen. In een korte video blikken we terug op een succesvolle campagneweek met initiatieven over heel Vlaanderen.

Lees meer
Appel

Lancering campagne hersengezondheid

Wat goed is voor het hart, is goed voor de hersenen. Toeval bestaat natuurlijk niet, want op 9 mei lanceren we samen met de Vlaamse overheid en diverse partners een campagne rond hersengezondheid met die slogan. Hou dus zeker je sociale media kanalen in het oog!

Lees meer
groenten

Veel winst te behalen met preventie

The Lancet, één van de meest toonaangevende medische tijdschriften ter wereld, heeft al enkele jaren een actieve commissie rond dementie en dementiezorg. In 2017 publiceerden ze hun eerste rapport en in 2020 een update.  

Lees meer
ideetjes

Het fitte brein

Journaliste Ilka De Bosschop (o.a. De Standaard) publiceerde het boek Het fitte brein over de relatie tussen je leefstijl en de gezondheid van je hersenen. In een zeer toegankelijk boek behandelt ze thema’s zoals het belang je hersenen uit te dagen, het belang van sociaal contact, van voeding, van beweging.

Lees meer

privacy   I   cookies   I   Design dotplus